Het eiland Ibiza

Het eiland Ibiza

Heb je er altijd al van gedroomd om naar een tropisch eiland te gaan? Hou je van verlaten stranden, helderblauwe zee en hippe strandclubs? Dan is Ibiza jou ideale vakantiebestemming!

Balearen

Ibiza is het meest westelijke eiland van de Balearen eilandengroep, naast Minorca, Formentera en Mallorca. Met zijn 575 vierkante kilometer is Ibiza één van de grootste eilanden. Het eiland blijft echter geschikt om in één of twee dagen met de auto rond te reizen. De hoofdstad Eivissa is met zijn oude stadsmuren en kathedraal zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je eenmaal alle trappen van de oude stad hebt beklommen wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de zee en het eiland. Het eiland heeft een rijke geschiedenis.

Hippie

Het eiland is bij toeristen populair geworden in de hippietijd van de jaren zestig. Artiesten als Rolling Stones, Santana en Pink Floyd traden er regelmatig op. Hippies kwamen op het eiland bij elkaar om er non-stop te feesten en onbekommerd te roken in de natuur. De drukbezochte hippiemarkten op het eiland zijn een overblijfsel van deze tijd.

Dance

In de jaren tachtig nam de dancescene het over, om niet meer te verdwijnen. Elke zomer nemen wereldberoemde DJ’s de clubs over om tot laat in de nacht te draaien in bekende discotheken als Pacha, Space en Privilege. Het is dan ook niet gek dat Ibiza een speciale muziekstijl heeft ontwikkeld, de Balearic Beat-sound.

Vakantie

Als toerist is er veel te doen op Ibiza. Je kunt opgravingen bekijken bij de stad Sa Caleta en over het hele eiland zijn Punische rotsschilderingen te zien. Ben je een natuurliefhebber haal dan je hart op aan prachtige stranden of bezoek het natuurgebied Ses Feixes. Een tripje naar het tropische eiland Formentera is ook zeker de moeite waard. Hagelwitte stranden en palmen wachten op je. Ibiza, een eiland om bij weg te dromen.

Sevilla ontdekken

Sevilla ontdekken

Veel mensen verhuizen naar Spanje om er te genieten van de heerlijke, ontspannende en zuiderse mentaliteit die er heerst. Eén van de bekendste steden en regio’s om naar te verhuizen is wat dat betreft Sevilla. “Spaanser” dan deze stad wordt het namelijk niet. Hoewel Sevilla vandaag de dag tot de absolute top op vlak van bestemmingen voor een stedentrip van Spanje behoort is het zo dat je er nog steeds prima kan proeven van het authentieke, Spaanse leven. Niet voor niets beslissen heel wat mensen om op latere leeftijd hun geboorteland te verlaten om vervolgens hier de rest van hun dagen door te brengen. Ben jij ook op zoek naar een leuke locatie met aangename temperaturen en een gastvrije bevolking? In dat geval biedt Sevilla je alles waar je naar op zoek bent!

Read more

Eten in Spanje.

Eten in Spanje.

Eenmaal als je een ( Tweede) huis hebt gekocht in Spanje, en je bent er aanwezig dan moet je daar ook eten.
Je kunt als je voor een relatief korte periode daar bent goed uit eten gaan maar als je voor een wat langere
periode blijft is het wellicht verstandiger om naar de winkel te gaan en zelf te koken.

Uit eten in Spanje kan heel goedkoop,
Als je een normaal gerecht neemt ben je rond de 12 euro kwijt inclusief een drankje.
Als je voor een relatief korte periode in Spanje bent is uit eten gaan de meest ideale oplossing,
Je hoeft dan namelijk geen eten in te kopen omdat je er toch niet lang blijft.
Het is makkelijker omdat je zelf niet hoeft te koken, En omdat je toch maar kort in Spanje bent is het ook niet erg duur.
spanje uit-eten

Read more