Het eiland Ibiza

Heb je er altijd al van gedroomd om naar een tropisch eiland te gaan? Hou je van verlaten stranden, helderblauwe zee en hippe strandclubs? Dan is Ibiza jou ideale vakantiebestemming!

Balearen

Ibiza is het meest westelijke eiland van de Balearen eilandengroep, naast Minorca, Formentera en Mallorca. Met zijn 575 vierkante kilometer is Ibiza één van de grootste eilanden. Het eiland blijft echter geschikt om in één of twee dagen met de auto rond te reizen. De hoofdstad Eivissa is met zijn oude stadsmuren en kathedraal zeker de moeite waard om te bezoeken. Als je eenmaal alle trappen van de oude stad hebt beklommen wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over de zee en het eiland. Het eiland heeft een rijke geschiedenis.

Hippie

Het eiland is bij toeristen populair geworden in de hippietijd van de jaren zestig. Artiesten als Rolling Stones, Santana en Pink Floyd traden er regelmatig op. Hippies kwamen op het eiland bij elkaar om er non-stop te feesten en onbekommerd te roken in de natuur. De drukbezochte hippiemarkten op het eiland zijn een overblijfsel van deze tijd.

Dance

In de jaren tachtig nam de dancescene het over, om niet meer te verdwijnen. Elke zomer nemen wereldberoemde DJ’s de clubs over om tot laat in de nacht te draaien in bekende discotheken als Pacha, Space en Privilege. Het is dan ook niet gek dat Ibiza een speciale muziekstijl heeft ontwikkeld, de Balearic Beat-sound.

Vakantie

Als toerist is er veel te doen op Ibiza. Je kunt opgravingen bekijken bij de stad Sa Caleta en over het hele eiland zijn Punische rotsschilderingen te zien. Ben je een natuurliefhebber haal dan je hart op aan prachtige stranden of bezoek het natuurgebied Ses Feixes. Een tripje naar het tropische eiland Formentera is ook zeker de moeite waard. Hagelwitte stranden en palmen wachten op je. Ibiza, een eiland om bij weg te dromen.